Djurs bliver udgivet og kontrolleret af et eller flere servicesteder. Disse underlægges bank og revisorkontrol, for at sikre, at udgivelsen sker på en lovlig og hensigtsmæssig måde.

  1. Servicestedet sælger det lokale betalingsmiddel Djurs (fx i seddelform) til kurs 1:1, dvs. at en Djurs koster en krone.
     
  2. Kunderne kan bruge Djurs hos de deltagende butikker, virksomheder og foreninger. Her er priserne for produkter og services som udgangspunkt de samme som i kroner, så der ikke opstår ekstra omkostninger for kunderne. 
     
  3. Virksomhederne har derefter mulighed for at bytte Djurs tilbage til kroner ved servicestedet, som kræver et vekselgebyr på ca. 5%, der bruges til at finansiere de operative omkostninger. Alternativt kan virksomhederne vælge at bruge de lokale betalingsmidler til at betale nogle af deres udgifter – hvilket er den ønskede effekt af vekselgebyret. Virksomhederne får på den måde et incitament til at betale lokale leverandører, lønninger og evt også huslejen til dels eller helt i det lokale betalingsmiddel. 
     
  4. Hvis Djurs ikke bliver vekslet tilbage, cirkulerer de i lokalsamfundet og skaber dermed øget økonomisk aktivitet.

Støtte til lokale foreninger

Senere ønsker vi at udvide initiativet, således at vi inddrager et netværk af lokale foreninger i processen med at udbrede Djurs. Foreningerne vil få mulighed for at købe Djurs til en reduceret pris (ca. 2% rabat) og sælge dem videre til deres medlemmer, der vil købe dem for kroner i kursen 1:1 som altid. På den måde vil en del af omsætningen gå til at støtte lokale foreninger.

Læs mere: