Climate Change and Consciousness Conference 20.4. - 27.4. 2019

Hej jer fra Betalmed Djurs og andre Godtfolk som kunne være interesseret,


vi er 4 fra bestyrelsen der tager til Climate Change and Consciousness Conference her i april. 

I kan følge med gennem en Livestreaming, hvis I vil.

Læs mere nedenunder.

Godt nytår og en masse håb ind i det nye spændende 2019.

Kærlig hilsen,

Doris E. Fischer

Jeg kan desværre ikke få billedet forstørret. Kig på hjemmesiden, der er tilbud om early bird Pris til streaming.

Jeg kan desværre ikke få billedet forstørret. Kig på hjemmesiden, der er tilbud om early bird Pris til streaming.


Conference Team
Findhorn Foundation 
The Park, Findhorn, 
Scotland IV36 3TZ

Office: +44 (0)1309 691933
Mob: +44 (0)7818 823247
______________________________________

The Findhorn Foundation is an NGO associated with the 
Department of Public Information of the United Nations.

Scottish charity number: SC007233
Conference Web site: www.CCC19.org
Facebook:  https://www.facebook.com/climatechangeandconsciousness
Twitter:  https://twitter.com/CCC19










Betal med Djurs deltager i Aarhus Rethink Activism 2017

Søndag, 17.9.2017, kl. 15.00 - 17.00

Hvad nu hvis vi gentænker penge og banker?

Oplæg og samtale

← Til program

Penge har alle dage været et magtmiddel i vores samfund i forhold til at præge udviklingen. Internettet og de nye digitale globalt rækkende redskaber for kommunikation, skaber mulighed for at gentænke penge og organisere sig på nye måder via en finansiel handlekraft, der går uden om og udfordrer de etablerede finansielle institutioner som banker og forsikringsselskaber. Med de nye muligheder bliver bankerne samtidig nødt til at gentænke sig selv og finde ud af, hvilken værdi de fortsat kan bidrage med til samfundet. Hvordan kan hverdagsaktivister tager sagen i egen hånd ved at skaffe og arbejde med penge på alternative måder? Hvordan kan man lokalt arbejde sammen med banker på nye måder – og stille andre krav til dem? Hvordan kan mennesker tage sagen i egen hånd og gå i gang med at rejse penge til sager der samler folk?

Betal med Djurs – hvorfor dog lokale ‘dollars’ på Djursland?
Betal med Djurs er en forening, hvis formål er at oprette lokal betalingsmiddel på Djursland. Den består af en række frivillige mænd og kvinder, der ønsker at få Djursland til at blomstre. Det gælder både handelen i området, men også kulturelt og socialt. Fællesskabet er et vigtigt incitament. En række butikker og virksomheder støtter allerede projektet og har givet tilsagn om, at de vil være med og give kunderne mulighed for at betale med Djurs.
– Doris Fischer, formand for Betal med Djurs

De ærligste forsikringsfællesskaber er dem, som selv har valgt hinanden, ikke?
goBundl er et helt nyt forsikringskoncept I Danmark. Konceptet bygger på filosofien om, at de ærligste forsikringsfællesskaber er dem, som selv har valgt hinanden. Hos goBundl belønner vi de fællesskaber, der har få skader. Gå sammen med familien, vennerne, villavejen, arbejdspladsen, sportsklubben eller foreningen. Er der få skader, giver goBundl op til 25% af den samlede præmiesum tilbage. I bestemmer selv, hvad overskuddet går til – jer selv – eller et godgørende formål. I dag er platformen i luften, de første kunder er kommet ind og goBundl samarbejder med Aros Forsikring, et næsten 100 år gammelt forsikringsselskab.
– Jakob Vang Glud, direktør for goBundl

Hvad gør jeg for at realisere min drøm? Jeg crowdfundede da lige!
Som hverdagsaktivist ville Stine Ilona Ejlertsen gerne fortælle historien om, hvordan det er at leve som barn i en familie med vold. Filmen fortælles fra barnets perspektiv og alt opleves fra en meters højde. Baggrunden er, at der hvert år er 2.000 børn, der søger tilflugt på et krisecenter – og filmen stiller spørgsmålet: Hvor mange er der så vi ikke ved noget om?
Det blev til filmen “Et liv”, der blev finansieret gennem crowdfunding, hvor der via internettet blev samlet penge ind gennem mange små private donationer.
– Stine Ilona Ejlertsen, filmskaber og crowdfunder

Gentænkning af lokale bankers fremtidige rolle og muligheder
Konsulentfirmaet Delendorff har for ganske nylig afsluttet en større analyseopgave, som havde fokus på at udforske lokale pengeinstitutters fremtidige rolle og muligheder. Jacob vil som ‘bankaktivist’ fortælle om, hvordan bankerne som institutioner agerer i dag, hvilke udfordringer de har som samfundsinstitution og komme med nogle udfordrende bud på, hvordan bankerne kan udvikle sig selv for at skabe samfundsværdi, bl.a. med afsæt i at gentænke deres rolle og relation i forhold til ildsjæle og iværksættere. Samtidig er det måske også på tide, at forbrugere begynder at stille andre krav til bankernes rolle i samfundet?
– Jacob Høj Jørgensen, indehaver af Delendorff

Tid og sted

  • Søndag 17/9

    15.00 – 17.00

    Doris Fischer, formand for Betal med Djurs – Jakob Vang Glud, direktør for goBundl – Stine Ilona Ejlertsen, filmskaber og crowdfunder – Jacob Høj Jørgensen, indehaver af Delendorff
    VIRKSOMHEDEN

Sommerpause i 2017

Betal med Djurs har haft et spændende forår fyldt med stor aktivitet.

Der blev skrevet talrige mails og breve til og med politikere, vi blev interviewet til flere aviser, var i radioen og TV.  Vi har været i audiens hos begge Djurslandborgermestre, som var positive stemt for vores ideer.  Vi var ud at holde foredrag om tanken bag en lokal valuta.
Per Bach og Jørgen Olesen kom og fortalte om deres spændende arbejde i Sociale Entreprenører i Danmark (SED). Rie Pedersen holdt oplæg om de tiltag til regionale betalingsmidler, som har været i Danmark. Niklas Tørring fortalte om sit besøg I New Economics Foundation i London– tænketank med 50-60 ansatte i England. 

Lørdag 29. april 2017 deltager Betal med Djurs på Landsbymødet, 180 grader, kl. 12.00 – 00.00 i landsbyen Idom-Råsted i Vestjylland.

Fra 1. maj holder vi en pause og afventer svar fra Christiansborg om lovforslag og de fonde, vi har søgt til vores arbejde fremover. 

Vi er på banen igen med et festlig møde søndag, den 24. september 2017.

Dagsorden til den 24. september og dato for generalforsamlingen i november offentliggøres på vores hjemmeside. Vi sender invitationer ud til alle vores medlemmer.

Og så er vi klar til at modtage nye aktive medlemmer.

Betal med Djurs i medierne

Politiken fortalte i weekenden historien om Betal med Djurs. Det har vækket interessen hos flere medier og sat gang i debatten. Her kan artiklerne læses:

Sedlerne er trykt: På Djursland vil de have deres egen valuta

Alternativet vil gøre lokale penge lovligt

Deltag i møderne

Hold øje med kalenderen for at se, hvornår næste møde afholdes.

Fremtidens Økonomi og uddeling af overskud

Invitation til seminar om Fremtidens Økonomi

Betal med Djurs er med, når JAK Danmark sidste weekend i oktober holder seminar om fremtidens økonomi med bla. en række oplæg, korte inspirationer, overnatning og open-space.

0e45dee8-4762-4fa5-8c51-916e8a67c131.jpg

Deltag i JAK Danmarks åbne seminar
Fremtidens Økonomi
Lørdag/søndag d. 29. og 30. oktober 2016
Sostrup Slot og Kloster, Gjerrild på Djursland

Se programmet og mere information i vedhæftede invitation


Uddeling af overskud til Ørnbjerg Møllelaug

Som tidligere omtalt har bestyrelsen valgt, at overskuddet fra sommerens "Betal med Djurs" eksperiment skulle doneres til Ørnbjerg Møllelaug. Pengene blev overrakt for nylig og her ses de glade mennesker fra Djurs og møllelauget

Dagsorden for møde 7. september

Kære Djursfolk

Nu begynder vi igen efter en sommerpause og vores store event og succes her i juli.

Møde onsdag 7. september 18.30 - tilmelding nødvendig
Vi glæder os til at have nye interesserede med og mødes den 7. september kl. 18.30, Vestergade 12, 8444 Balle hos Jens og Doris.

Der bliver serveret te og kaffe til mødet.

Vær sød at tilmelde jer mødet, send en mail til doris@familieopstiller.dk - det er godt at vide, hvor mange vi bliver i vores lille hus. Og om der er stole nok :-).

Mange hilsner fra Rie, Doris og Julius


Dagsorden Djurs-møde d. 7. september 2016

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af referent
  3. Godkendelse af referat fra sidste møde
  4. Djurs- events: Erfaringer
    1. Hvad var godt og hvad var mindre godt. Hvad har vi lært?
    2. Overskud? Hvad gør vi med det og hvornår?      
  5. Nye interesserede, hvordan følger vi op?
  6. Arbejdet fremover. Herunder ressourcer, menneskelige/ økonomiske
  7. Hjemmesiden. Forslag til ’op-pepning’ (Rie og evt. andre)
  8. Mødelokaler fremover
  9. Evt.
  10. Næste møde

Stor opbakning til at betale med Djurs

Som det har været annonceret, har vi holdt to events i juli måned, dels lørdag d. 9. juli, hvor vi hele dagen var med på festivalen land.skab i nærheden af Rønde, dels d. 16. juli på gårdbryggeriet Ebeltoft i Hyllested Skovgårde.
 
Begge events gik forrygende, og der har været stor opbakning. På festivalen fortalte vi om lokale betalingsmidler, og deltagerne afprøvede de første Djurs, som er meget smukke med kendte motiver fra Djursland. Det var en herlig dag med glade mennesker og meget smuk stemning, hvor folk viste stor interesse for vores projekt.

Den 16. juli havde vi en event på tre timer fra kl 17 – 20, hvor vi koblede os på Ebeltoft gårdbryggeri, der i de tre timer kun modtog Djurs. Desuden havde vi engageret hele tre hold dygtige musikere, der spillede gratis, en lokal mand der lavede pandekager, andre havde lavet salater og bagt brød, nogle solgte honning og trævarer. Derudover kunne man købe bryggeriets øl og madvarer.

Det blev en forrygende aften med glad musik, latter og quiz omhandlende pengesystemet. Som en af deltagerne udtrykte det: ”Dejligt med festlighederne, men endnu dejligere at vi havde noget at være fælles om, at vi kunne snakke om penge og føle et sammenhold”.

Se album på facebook med 58 billeder fra aftenen på Ebeltoft Gårdbryggeri

Hovedformålet var at skabe sammenhæng og dynamik i lokalområdet Djursland. Metoden var at indføre et lokalt betalingsmiddel/lånebeviser i et lukket system. Vi begyndte på en festival (land.skab), der beskæftigede sig med bæredygtighed og alternative boformer, og afsluttede på Ebeltoft Gårdbryggeri, hvor der var foredrag om lokale betalingsmidler.

Imellem de to weekends havde lokale erhvervsdrivende meldt sig til ideen, hvor man kunne benytte den komplementære betalingsmiddel. Se listen over butikker og virksomheder betalmeddjurs.dk/her-kan-du-betale-med-djurs/

Alle sedler skulle tilbageveksles senest d. 16. juli med -5%. Disse 5% gik til Ørnbjerg Møllelaug, som varetager kulturtiltag, som vil holde møllen kørende. Se oernbjergmoelle.dk

Vi fik en kommentar fra en af deltagerne, der havde en gårdbutik: ”Mine naboer var skeptiske i starten og det endte med at vi sad fire naboer sammen og aftalte at vi ville se mere til hinanden og købe hinandens produkter”.

Overstående afspejler meget stemningen og den feedback vi har fået og er nu klar til at gå videre i forsøget. Konkret betyder det at:

  1. Vi i efteråret vi vil give flere foredrag på hele Djursland i forsamlingshuse og medborgerhuse.
  2. Der skal klar interesse fra en bredere gruppe på Djursland (handelsstandsforeninger, erhvervsdrivende, handlende) hvis forsøget skal videreudvikles.
  3. En klar kommunikation med myndigheder ang. lovgivningen til indførsel af et lokalt betalingsmiddel.

Nu holder projektet sommerferie og derefter vil vi udsende indkaldelse til næste møde i foreningen, som finder sted onsdag 7. september. Tid og sted sendes ud på hjemmesiden og i nyhedsbrevet sammen med dagsordenen.

Vi vil blive meget glade for at se nye ansigter, medlemmer såvel som interesserede er aldeles velkomne.

Mange hilsner fra Betal med Djurs
betalmeddjurs.dk/bliv-medlem-og-stoet